Afdichting van een 85m2 grote kelder in Surhuisterveen

header-image

Inspectie van de kelder

Tijdens de inspectie van deze enorme ruimte zagen wij dat er een enorme grote scheur door de vloer heen liep, verder ontdekten wij een aantal lekkages in de buiten muren van de kelder.
De kelder heeft een behoorlijke oppervlakte, 85m2 ons stond wat te wachten want deze klus zouden we niet gaan klaren in een dag.

Veel water in de kelder

Er lag behoorlijk wat water op de vloer, hierdoor konden we niet gelijk aan de slag met het herstellen van de lekkages maar moesten wij eerst de hele kelder leeg pompen.
Dit hebben wij gedaan met klokpompen en waterstofzuigers. Einde ochtend konden wij aan de slag met de herstel werkzaamheden.

Behandelen van de wanden en vloer

Bij het behandelen van de wanden en de vloer maken we gebruik van waterstop. Dit materiaal wordt hard zodra deze in aanraking komt met water. Hierdoor worden de lekkages afgesloten. Om er voor zorg te dragen dat de behandelde wanden en vloer extra stevigheid krijgen smeren wij nog een twee lagen mortel. De lagen kunnen zo’n 8 bar aan, en om extra balast te kregen hebben wij een nieuwe betonnen vloer gestort. Kleine kelder doen wij vaak zelf draaien maar door de grote oppervlakte hebben wij ervoor gekozen om loosman te laten komen en het beton te storten met de betonpomp.

Heeft u ook hulp nodig?

Wij doen allerlei type kelders door het hele land. Heeft u ook lekkage in uw kelder? Bel of mail ons. Wij staan graag voor u klaar

Foto's

Onze specialisten

Auke de Haan

Auke de Haan

Ivan Hofstra

Ivan Hofstra

Jaap Hofstra

Jaap Hofstra

Natasja van der Goot

Natasja van der Goot

Greep uit onze klanten

Van Goor Bouwchemie
Bouwbedrijf Hiemstra
Bouwbedrijf Lont
Molenhout
Wonen Noordwest Friesland
Hollema bouw
Bouwbedrijf Visser